Blogs

Ik leef nog!

Het is alweer een tijd geleden dat ik wat van me liet horen, excuse me! De afgelopen weken waren erg druk. Eindredactie van het project, afronding van het project, voorbereiding op mijn Vrije Ruimte en leren voor de tentamens. Daarnaast ben ik ook nog gezegend met het feit dat ik een keelontsteking heb. Ahum. In de herfstvakantie lag ik een week plat door ontstoken keelamandelen en de twee kleine duiveltjes maken mij nu alwéér het leven zuur. Leuk zo net voor mijn tentamens.. Maar ik doe mijn best om zo goed mogelijk te leren.

Afin, project Stad heb ik gelukkig afgesloten met een 7! Kom maar hier met die acht studiepunten! Helmond bleek in het echt mee te vallen, maar toch.. Het is niet mijn stad en dat zal het ook nooit worden. Gelukkig deelde het merendeel van mijn redactiegroep deze mening. Een paar van mijn verslagen zal ik hier nog posten. Dat had ik eigenlijk al eerder moeten doen, woopsie.

Ik ga jullie nu uitleggen wat Vrije Ruimte precies inhoudt. De Fontys Hogeschool Journalistiek wil graag dat wij, eerstejaars studenten, onze creativiteit en journalistieke competenties showen in wat zij noemen ‘de Vrije Ruimte’. Zo vrij is deze ruimte echter niet, want er zitten belachelijk veel regels aan verbonden. Zo is het de bedoeling dat ik al deze activiteiten onderneem/producties maak:

1. Twee grote geschreven journalistieke producties, ieder minimaal 750 woorden
2. Eén grote journalistieke productie voor radio of televisie van maximaal 5 minuten. In duo’s.
3. Een journalistieke productie waarin jouw hobby/ passie centraal staat. Geschreven: 500 à 750 woorden/radio of televisie maximaal 5 minuten
4. Een snuffelstage van minimaal twee dagen bij een journalist/ medium naar keuze (ja, serieus een f*cking SNUFFELSTAGE. Noem het dan meeloopdagen)
5. Een bewijs dat je bent begonnen met de opbouw van een journalistiek netwerk, ook via social media
6. Een zelf samengestelde journalistieke boeken-/documentairelijst

Ook moet voor iedere activiteit/productie een plan van aanpak gemaakt worden. Van minimaal één A4. Ook wat er in dat plan moet, is precies vastgelegd. Maar verder ben je vrij om te doen wat je zelf graag zou willen doen. Right. Vandaag was mijn eerste Vrije Ruimte-beoordeling, want het was namelijk de bedoeling dat je al drie dingen af had op de helft van het schooljaar. Ik heb alles netjes op tijd ingeleverd, maar het delen is het niet waard. De leuke dingen uit de lijst van de ‘Vrije’ Ruimte waren voor mij nog niet weggelegd. Mijn presentatie zou gaan over mijn immens grote journalistieke netwerk (kuch), mijn zélf samengestelde journalistieke boekenlijst (die er overigens bijna hetzelfde uitziet als bijna alle andere boekenlijsten, hoera voor Facebook) en een journalistieke productie van 750 woorden die zodra ik iets beters weet de prullenbak in gaat. Helaas heb ik zo gemiddeld 40 graden koorts en komen er momenteel alleen wat rare geluiden uit mijn keel, die nog het meest lijken op die van dat meisje uit The Grudge. Dus ik heb niet kunnen presenteren. Ik krijg in april een nieuwe kans, maar ik ben er van overtuigd dat er wel een voldoende te halen valt!

Hopelijk kan ik dan ook wat presenteren over mijn snuffelstage. Ik heb namelijk geregeld dat ik mee mag lopen met de coördinerend eindredactrice van mijn favoriete blad Glamour! Jajajaja daar ben ik echt blij mee! 20 Februari ga ik de wereldreis naar Amsterdam maken om een dagje mee te lopen/helpen op de redactie. Exciting!

Verder heb ik pas een spiegelreflex aangeschaft. Ik wilde er al lang een en ik moet natuurlijk wel een allround journaliste worden. Dus daar hoort een camera bij! Nu is het oefenen geblazen. Iedere kerstbal die ik tegenkwam met kerst heb ik gefotografeerd. Ik moet ergens beginnen, toch?

Nu zijn jullie weer bijgepraat over mijn zeer interessante schoolleven. Ik beloof jullie dat ik vaker zal posten! Byeee.

2 gedachten over “Ik leef nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s