Blogs

Macedonië #2 – Onderweg naar Ohrid

Dag drie van onze reis is alweer aangebroken. Vandaag vertrekken we naar het badplaatsje Ohrid. We rijden daarheen en kijken ondertussen onze ogen uit. Vaak zetten we de auto langs de kant om te genieten van het uitzicht: wat is het hier mooi! Ik verbaas me over het feit dat er zoveel verschillende soorten vlinders zijn, leuk om te zien 🙂 En overal waar we lopen, schieten salamandertjes weg.

uitzicht-macedonie-lonneke-van-bakel

Wat ik merk sinds dat we in Macedonië zijn, is dat ik erg suf ben. Na één wijntje sukkel ik al in slaap op het terras. Eerst wijt ik dit aan het feit dat ik gewoon moe ben na het afronden van mijn eerste schooljaar op de universiteit, maar iemand zegt ons dat het komt omdat we ons continue in de bergen bevinden en daar is nou eenmaal minder zuurstof. Gelukkig maar, ik dacht al dat ik een oud wijf werd!

Van plek naar plek rijden duurt hier vrij lang. Gelukkig hebben we een goede airco, dat maakt onze ritjes in de auto draaglijk. In vogelvlucht liggen de plaatsen hier niet ver uit elkaar, maar je kronkelt continue over bergweggetjes, dus dan schiet het aantal kilometers toch gauw omhoog. Ook rijden we vaak kilometers achter een klein vrachtwagentje dat is volgeladen met hout, of een oud Yugootje (Joegoslavische versie van een Golf 1) volgepropt met acht familieleden en een hele inboedel op het dak. Dit belemmert onze snelheid, maar niet ons plezier!

We rijden Ohrid binnen en merken meteen dat dit het meest toeristische deel van het land is. Het is druk, heel druk (wat niet gek is als je al drie dagen bijna niemand tegen komt) en bruist. We settelen in ons appartementje met uitzicht over het meer en waaauw! Het meer van Ohrid is net de zee, want je ziet de overkant amper. Maar dan zonder het vervelende zoute water en de kwallen. Snel gaan we naar een beachclub (de enige echte beachclub die Ohrid heeft). We bestellen een cocktail en wat te eten, let’s chill! Het blijft ons verbazen hoe goedkoop alles is, zelfs hier in dé toeristenplek van Macedonië. Voor 15 euro gaan we met zijn tweeën uit eten, inclusief voorgerecht en drinken. Een nagerecht past er niet eens meer bij, de porties zijn hier belachelijk groot.

Het is duidelijk dat Macedonië, en dan met name Ohrid, erg in bloei is. Alle marktmannetjes vertellen ons dat er ‘much holland people’ zijn, maar vergeleken met andere vakantiebestemmingen is het aantal Nederlanders nihil. Naar mijn verwachting zal dit de komende jaren helemaal omslaan, dus maar goed dat wij er nu al zijn :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s